«Μήπως είναι ώρα να παραιτηθείτε κύριε Επίτροπε;» ρώτησε ευθέως τον Επίτροπο για τα θέματα Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο δημοσιογράφος του αγγλικού προγράμματος της γερμανικής DW, Τιμ Σεμπάστιαν, αφού πρώτα είχε απαριθμήσει με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο τις «αποτυχίες» της Κομισιόν σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Να παραιτηθώ ή να αγωνιστώ για αυτό;» απάντησε ο Επίτροπος για να λάβει την απάντηση του δημοσιογράφου: «Να παραιτηθείτε! Αγωνιστήκατε. Ίσως είναι ώρα να αγωνιστεί και κάποιος άλλος».

«Συμβουλεύετε λοιπόν, εκείνον που αγωνίζεται, να υποκύψει στις πιέσεις των εγκληματιών. Αυτό μου λέτε τώρα!» ανταπάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, καταλήγοντας ότι ο δημοσιογράφος δεν βλέπει άλλη, παρά την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Επιτρόπου στην αγγλόφωνη DW, ήταν πολύ έντονα φορτισμένη, με τον δημοσιογράφο να διακόπτει συνεχώς τον Δ. Αβραμόπουλο, ώστε να παρουσιάσει στοιχεία και να αντικρούσει τα επιχειρήματά του.

Πάντως, ο Επίτροπος έδωσε για άλλη μια φορά «ψήφο εμπιστοσύνης» στη ζώνη Σέγκεν, εξηγώντας ότι αυτή θα «πεθάνει μόνο σε περίπτωση που τα κράτη-μέλη της δεν εφαρμόσουν όσα ορίζει η Συνθήκη», και υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι «μαχητής υπέρ της Σέγκεν, επειδή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εποχής μας».

Δείτε το επίμαχο περιστατικό στο 15.26:

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ