Έντονος διαπληκτισμός σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή, με αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακλώτος, δεν βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ώστε να απαντήσει σε ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, ο υπουργός δεν έχει παρουσιαστεί σε διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου για δύο μήνες, με την αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου να του αντιγυρίζει: «Τι να κάνουμε, κάθεται;»

«Δεν βλέπετε ότι φτύνει το κοινοβούλιο;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής, με τον διάλογο να εξελίσσεται στη συνέχεια σε έντονο ύφος, ως εξής:

Χριστοδουλοπούλου:Το φτύνει ή βρίσκεται συνεχώς σε διαπραγματεύσεις; Καθόταν;

Κωνσταντινόπουλος: Δεν ξέρω αν λιαζόταν κ. Xριστοδολοπούλου ή αν καθόταν …

Χριστοδουλοπούλου: Αφήστε τα αστειάκια…

Κωνσταντινόπουλος: Καλύπτετε τον κ. Τσακαλώτο…

Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα σας ακούσω…

Κωνσταντινόπουλος: Όχι θα με ακούσετε..

Χριστοδουλοπούλου: Θα σας κλείσω το μικρόφωνο… Δεν θα έρθετε να κάνετε σόου…

Η αντιπρόεδρος της βουλής επιχείρησε να περάσει στην επόμενη ερώτηση ωστόσο ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνέχιζε να διαμαρτύρεται από τα έδρανα.

«Νομίζετε ότι εκθέτετε τον κ. Τσακαλώτο ή την κυβέρνηση; Ο κ. Τσακαλώτος μέχρι την Παρασκευή που έφυγε κουαρτέτο συνεδρίαζε 15 ώρες. Δεν είχε χρόνο να έρθει να σας απαντήσει. ‘Εχει πολλά καθήκοντα…» του είπε, ενώ όταν ο βουλευτής επέμενε, ζήτησε να του κλείσουν το μικρόφωνο. «Τι να κάνω; Να τον πετάξω έξω;» σχολίασε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι οι τηλεθεατές είναι στα κάγκελα να σας ακούσουν. Πείτε τα να ευχαριστηθείτε».

O κ. Κωνσταντινόπουλος ζητούσε από την Χριστοδουλοπούλου εξηγήσεις για την απουσία του υπουργού Οικονομικών με αποτέλεσμα να του απαντήσει : «Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Έχω ένα χαρτί μόνο που λέει γιατί δεν απαντούν και για ποιο λόγο…».

«Δεν έχει έρθει για δύο μήνες» συνέχισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Το ακούσαμε… τι θέλετε να κάνω βίαιη προσαγωγή ;» ανταπάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Στην αντιπαράθεση προστέθηκε και ο Γιάννης Μανιάτης από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει και όταν η αντιπρόεδρος της βουλής του είπε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουν, εκείνος ανέφερε: «Αυτά να τα πείτε στις ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, στις συνιστώσες σας. Όχι εδώ».

«Ταλαιπωρείτε όλους όσους περιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους για να μας πείτε τις εξυπνάδες σας» είπε η Χριστοδουλοπούλου.

«Θέλετε να φύγετε; Σας καθυστερώ; της είπε ο κ. Μανιάτης.

«Πού να φύγω; Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία» απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου, με την ένταση να αποφορτίζεται και το επεισόδιο να λήγει.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ