Μαθαίνουμε ότι η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, θα καταφθάσει στην Αθήνα με ενισχυμένη συνοδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρουμάνα οικονομολόγος θα έχει την υποστήριξη ειδικού κλιμακίου, αποτελούμενο από δέκα και πλέον τεχνοκράτες – συμβούλους.

Το κλιμάκιο αυτό θα έχει ως αποστολή του, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, να διερευνήσει τα βήματα που πρέπει να γίνουν σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να κλείσει με επιτυχία η διαπραγμάτευση. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα λήγει επισήμως τον προσεχή Μάρτιο, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί, αν θα συνεχίσει, από ποια θέση και με τι όρους.

Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές και ψηφισθεί το Ασφαλιστικό, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος. 

Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο συντελείται πραγματικό… όργιο διεργασιών, με τις συμμαχίες να «τουμπάρουν» κυριολεκτικά σε καθημερινή βάση. Κρατείστε τα εξής:

  1. τη συνέχεια που δίνουν οι αμερικανοί στο σκάνδαλο της Volkswagen, διεκδικώντας υπέρογκες αποζημιώσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία,
  2. την αναφορά του πρωθυπουργού για το χρέος, κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και, ότι
  3. η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα απ΄ ότι υπολογίζει ο κ. Ντάισελμπλουμ…
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ