Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αναδρομικών μειώσεων που κρύβονται στις προσωρινές συντάξεις εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για ευφάνταστα σενάρια…

Αναλυτικά:

«Άλλη μία «βόμβα» παραπληροφόρησης διακινείται μέσα από σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν αναδρομικές μειώσεις, οι οποίες «κρύβονται» στις προσωρινές συντάξεις.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται αυθαίρετα παραδείγματα προσωρινών και οριστικών συντάξεων έτσι ώστε ο υπολογισμός τους να οδηγεί σε μειωμένες συντάξεις με συνέπεια την επιστροφή αναδρομικών.

Μεμονωμένες αποκλίσεις προσωρινών και οριστικών συντάξεων, παρατηρούνταν και στο παρελθόν, με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Ωστόσο τέτοιες τυχόν οριακές περιπτώσεις δεν έχουν σχέση με τα όσα υποστηρίζουν τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα, που μοναδικό στόχο έχουν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια και φόβο στους συνταξιούχους.

Το ευφάνταστο σενάριο περικοπών επενδύεται και με τη «σύσταση άτυπης επιτροπής ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων», η οποία δήθεν διαπιστώνει ανάγκη τροποποίησης του νόμου. Τέτοια επιτροπή δεν υφίσταται παρά μόνο στην φαντασία των συντακτών του σχετικού ρεπορτάζ».


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ