Τη στιγμή που ο ίδιος ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγορεί ευθέως τη Deutsche Bank ως κερδοσκόπους, στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο Γ. Στουρνάρας και ο Α. Λοβέρδος ανέλαβαν την υπεράσπισή της.

Συγκεκριμένα, με ερώτηση-«πάσα», ο Α. Λοβέρδος, εκτός του χρόνου των ερωτήσεων του, ζήτησε να μάθει «τι συμβαίνει με τη Deutsche Bank«. Ο Γ. Στουρναρας δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και κατηγόρησε τους Αμερικάνους που έβαλαν πρόστιμο στην Τράπεζα δημιουργώντας της προβλήματα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον ρώτησε, με εμφανή ανησυχία, αν υπάρχει πρόβλημα στην κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας, με τον Διοικητή της ΤτΕ, να διαβεβαιώνει ότι η Deutsche Bank έχει περάσει με επιτυχία τα stress tests και η τραπεζική της πρακτική είναι συμβατή με τα διεθνή πρότυπα.

Θυμίζουμε ότι μόλις χθες, οι Financial Times αποκάλυψαν πως η Deutsche Bank είχε ευνοϊκή μεταχείριση στα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών που διενεργήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Αλλά, τι σημασία έχουν όλα αυτά όταν Στουρνάρας και Λοβέρδος μας διαβεβαιώνουν ότι ο υπό κατάρρευση Γερμανικός κολοσσός, χαίρει άκρας υγείας…


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ