Αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Φίλη και του Μάξιμου Χαρακόπουλου υπήρξε στη Βουλή όταν ο τελευταίος συνέδεσε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού με τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

«Δεν πρέπει αυτές οι επέτειοι να αποτελούν ζήτημα αντιδικίας» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας εκφράζοντας την λύπη του για την μετατροπή της εκδήλωσης σε «στείρα προσωπική και κομματική αντιδικία» από την Ν.Δ. Ο Ν. Φίλης επισήμανε ότι η επίθεση εναντίον του αποτελεί μέρος της τακτικής της «δολοφονίας χαρακτήρων» που ασκεί η Ν.Δ., μια τακτική που «δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ενότητα».

Ο Μ. Χαρακόπουλος επανήλθε και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι αφαίρεσε από την εξεταστέα και διδακτέα ύλη τις αναφορές στον Παρευξείνιο Ελληνισμό. Ο Ν. Φίλης διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια δεν αφαιρέθηκαν από την ύλη της Ιστορίας, απλώς δεν περιλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη. Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η αντίληψη ότι ό,τι δεν εξετάζεται, δεν διδάσκεται είναι μια «αντιδραστική παιδαγωγική αντίληψη».


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ