Η διατροφή δεν παίξει σημαντικό ρόλο μόνο κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και μετά τον τοκετό, όταν πια η μητέρα θηλάζει το μωρό της.

Με αφορμή λοιπόν την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το 1996, πάμε να δούμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώει μια γυναίκα που θηλάζει:

  • Να πίνει πάνω από 3 λίτρα την ημέρα.
  • Να τρώει τρία καλά γεύματα μέσα στο 24ωρο της (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), που να περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες.
  • Να καταναλώνει δύο μικρά ενδιάμεσα γεύματα, αποτελούμενα κυρίως από φρούτο, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα αν το επιθυμεί.
  • Να αποφεύγει να πίνει γάλα, ανθρακούχα αναψυκτικά και αλκοόλ.
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ