Η χρήση τάμπλετ παρέχει περισσότερα ερεθίσματα στα μωρά, απ’ ό,τι τα βιβλία, υποστηρίζει νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. Σύμφωνα με τα πορίσματά της, μάλιστα, οι γονείς θα πρέπει να δίνουν στα μωρά τους ταμπλέτες «από τη στιγμή που γεννιούνται»!

«Είναι σοκαριστικό το πόσο γρήγορα μαθαίνουν -πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι ενήλικες- να κάνουν πράγματα, όπως scroll up και down σε κείμενο», δηλώνει η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Ανέτ Κάρμιλοφ-Σμιθ στην εφημερίδα Sunday Times και συνεχίζει:

«Τα βιβλία είναι στατικά. Όταν παρατηρεί κανείς μωρά με βιβλία, αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο ήχος των σελίδων που αλλάζουν. Το οπτικό τους σύστημα, σε αυτή την ηλικία, προσελκύεται από την κίνηση».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μελέτησαν μικρή ομάδα μωρών –ηλικίας 6 έως 10 μηνών– και διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον αριθμό τρία καλύτερα, αν τους τον έδειχναν σε iPad, παρά σε βιβλίο.

Να σημειωθεί, ότι τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής έρχονται σε αντίθεση με εκείνα προηγούμενων μελετών, οι οποίες καταδείκνυαν ότι η έκθεση στο φως από τις ηλεκτρονικές οθόνες είναι ικανή να βλάψει τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ