Η συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού είναι σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Για να να εξελιχθεί σε συναισθηματικά ώριμο και υπεύθυνο ενήλικα, χρειάζεται να αισθάνεται ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο και ότι η βοήθειά του είναι πολύτιμη. Ακολουθήστε μερικές συμβουλές για το πώς θα μάθετε τα παιδιά να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού.

Αναθέστε του δουλειές ανάλογα με την ηλικία του, ακόμα και αν πρόκειται να μεταφέρει απλά το πιάτο του από το τραπέζι στον νεροχύτη.

Αποδεχτείτε ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι τέλειο. Κυρίως θυμηθείτε ότι στόχος είναι να κάνετε το μικρό σας να ωριμάσει και όχι να αποκτήσετε έναν πραγματικό βοηθό που θα τα κάνει όλα όπως τα έχετε φανταστεί.

Κάντε το σταδιακά. Αρχικά αναθέστε στο μικρό σας εύκολες δουλειές, ανάλογα και με την ηλικία του και αφήστε το να ασχοληθεί με τα πιο απλά βήματα μιας διαδικασίας.

Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι με το πρόγραμμα και με την ώρα που θα χρειαστεί να τελειώσει κάτι.

Δουλέψτε σαν ομάδα. Δείτε τη φροντίδα του σπιτιού σαν μια ακόμα ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ορισμένες αποφάσεις που αφορούν στο σπίτι.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ