Το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο και η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού αλλά και την κοινωνικοποίησή του. Επομένως αν τις περισσότερες ώρες τις ημέρας τις περνάει στον καναπέ, μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση, καιρός να αναλάβετε δράση.

Κάντε του τα σωστά δώρα. Αντί για ηλεκτρονικά παιχνίδια, επιλέξτε δώρα που ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα, όπως μπάλες, ρακέτες, σκοινάκι, ποδήλατο.

Δώστε του τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να καταλάβει τι είναι αυτό που του αρέσει (κάποιο άθλημα ή δραστηριότητα) ώστε να επιλέξει κάτι που θα του αρέσει.

Μην το πιέζετε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό αν δεν θέλει για να μην έχετε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Αν δεν θέλει να ακολουθήσει συγκεκριμένο άθλημα, υπάρχουν και άλλοι τρόπο για ασκηθεί φυσικά (π.χ. να κάνει ποδήλατο, να πηγαίνει στο κολυμβητήριο ή απλά να παίζει με τα παιδιά στην γειτονιά).

Αν επιλέξει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που γίνονται οι προπονήσεις είναι κατάλληλος και ευχάριστος για το παιδί.

Βάλτε όρια στη χρήση της οθόνης. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που μπορεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ή την τηλεόραση και μάλιστα σε κοινόχρηστο χώρο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ