Παρόλο που δεν αφήνει κανέναν να αγγίζει τα παιχνίδια του θέλει να περιεργάζεται τα πράγματα των άλλων. Είναι φυσικό να του φαίνονται ελκυστικά αφού δεν του είναι οικεία. Πώς όμως θα του μάθετε να τα σέβεται, να προσέχει να μην τα χαλάσει ή να μην τα χάσει;

  1. Μην δημιουργήσετε ολόκληρο ζήτημα μαλώνοντάς το για πράγματα που τυχόν έχει πάρει ή χαλάσει το μικρό σας, γιατί έτσι του δείχνετε πως αυτός είναι ένας καλός τρόπος να κερδίσει την προσοχή σας. Πολλές φορές άλλωστε τα παιδιά ακολουθούν μια συμπεριφορά για να προσελκύσουν την προσοχή των γονιών ακόμα και αν αυτή είναι αρνητική.
  2. Αν έχει πάρει ένα αντικείμενο ή αν το έχει χαλάσει, ενθαρρύνετέ το παιδί να δώσει το ίδιο εξηγήσεις αντί να το κάνετε εσείς για εκείνο. Εξηγήστε του πως η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική για εσάς.
  3. Ζητήστε του να σας πει πώς θα αισθανόταν το ίδιο αν κάποιος έπαιρνε ένα δικό του παιχνίδι και δεν το πρόσεχε όπως θα έπρεπε.
  4. Ένα καλό βήμα είναι να μάθετε στο μικρό σας πώς να ρωτάει ευγενικά αν μπορεί να δανειστεί ένα αντικείμενο, αλλά και πώς να αντιδράσει όταν το χαλάσει (π.χ. ότι θα πρέπει να το διορθώσει, να ζητήσει συγγνώμη, να το αντικαταστήσει).
SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ