Τα περισσότερα παιδιά είναι από την φύση τους δραστήρια, όμως συχνά ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουν σήμερα, δεν τους επιτρέπει να έχουν την απαραίτητη για την υγεία τους σωματική δραστηριότητα. Πώς θα κάνετε λοιπόν το παιδί σας να αγαπήσει την άσκηση;

Ασκηθείτε μαζί: Το βραδινό γεύμα τελείωσε. Γιατί λοιπόν να καθίσετε μπροστά από την τηλεόραση, ενώ θα μπορούσατε να πάρετε το παιδί σας να πάτε έναν περίπατο μαζί του; Περπατήστε και παράλληλα συζητήστε μαζί του για ανάλαφρα θέματα. Θυμηθείτε δεν είναι η ώρα να μιλήσετε μαζί του για τους βαθμούς του.

Βηματόμετρο: Στα παιδιά σήμερα αρέσουν τα gadgets. Ένα βηματόμετρο λοιπόν θα σας λύσει τα χέρια. Βάλτε του μικρές προκλήσεις για να μπορεί να κινηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας.

Επιλέξτε το μέρος: Το μέρος πολλές φορές παίζει σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να παρακινηθεί ένα παιδί για να ασκηθεί. Βρείτε ένα γήπεδο ή ένα ωραίο πάρκο. Μπορεί να μη χρειάζεται να πασχίσετε πολύ για να τα κάνετε να κινηθούν. Μπορεί να εμπνευστούν από το περιβάλλον ή άλλα παιδιά.

Ψάξτε για μαθήματα: Τα μαθήματα, όπως χορός, τέννις, γιόγκα, μπορεί να είναι καλός τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν την άσκηση.

Κάντε την άσκηση διασκέδαση: Πολλές φορές ξεχνάμε τι σημαίνει άσκηση και χάνουμε το νόημα της λέξης. Κάντε λοιπόν την άσκηση να μοιάζει διασκεδαστικό κομμάτι της καθημερινότητας, όχι κάτι που πρέπει να γίνει με το ζόρι.

Βρείτε το πάθος σας: Για να κάνετε τα παιδιά σας να γυμνάζονται, πρέπει και εσείς ο ίδιοι να αγαπάτε την γυμναστική. Βρείτε κάτι που σας ευχαριστεί και κάντε το παρέα με τα παιδιά σας. Έτσι έρχεστε ακόμα πιο κοντά μαζί τους.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ