Το καλοκαίρι ξεκίνησε και τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να απολαμβάνουν μετά μανίας την αγαπημένη τους, δροσιστική λιχουδιά, η οποία δεν είναι άλλη από το παγωτό. Γιατί, όμως, να καταναλώνουν συσκευασμένα παγωτά, όταν μπορούν να απολαύσουν σπιτικά και μάλιστα, φτιαγμένα από φρέσκο ελληνικό γιαούρτι;

Σας προτείνουμε δύο εύκολες συνταγές, που είναι ταυτοχρόνως υγιεινές και γευστικές.

Παγωτό-γιαούρτι με μαύρη σοκολάτα και τρούφα

Υλικά:

1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι

1 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

1/3 του φλιτζανιού τρούφα πολύχρωμη

1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα λιωμένη

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: Ρίξτε το γιαούρτι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Τοποθετήστε το μείγμα στις ειδικές φόρμες και αφήστε τις στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου. Όταν τα παγωτάκια σας είναι έτοιμα, βουτήξτε τις φόρμες μέσα σε λίγο ζεστό νερό, αφαιρέστε τα από τις θήκες και γαρνίρετε με τη λιωμένη σοκολάτα και την πολύχρωμη τρούφα.

Παγωτό γιαούρτι με φρούτα και μπισκότο

Υλικά:

3-4 ροδάκινα κομμένα και ξεφλουδισμένα

10 φράουλες

160 ml. γιαούρτι

100 ml. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μέλι

5 μπισκότα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση: Ανακατέψτε μέσα σε ένα μίξερ τις φράουλες, τα ροδάκινα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, τοποθετήστε περίπου μια κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα μπισκότα στον πάτο κάθε φόρμας. Μοιράστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες και αφήστε τα να παγώσουν για περίπου 5 ώρες.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ