Ο ύπνος έχει ευεργετικές ιδιότητες. Έτσι όχι μόνο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι πρέπει να κοιμούνται νωρίς για να δέχονται όλα τα οφέλη που μπορεί να προκαλέσει ο ύπνος στον οργανισμό τους. Τα παιδιά όμως είναι αυτά που πρέπει να μάθουν να κοιμούνται καλά αλλά και νωρίς. Γιατί ο γονιός λοιπόν πρέπει να βάζει το παιδί του νωρίς για ύπνο;

Μετά από μια νύχτα ύπνου τα παιδιά μπορούν να θυμούνται περισσότερα πράγματα και να κατακτούν καλύτερα τη νέα γνώση σε σύγκριση με τα παιδιά που μένουν ξύπνια στο μεσοδιάστημα.

Μια έρευνα του University College του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό για θέματα επιδημιολογίας Journal of Epidemiology and Community Health, σύμφωνα με το BBC και τον Guardian, εκτιμούν ότι ο άτακτος και ελλιπής ύπνος μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ανάπτυξη και την «πλαστικότητα» του εγκεφάλου των μικρών παιδιών.

Η έρευνα έγινε σε 11.000 παιδιά ηλικίας τριών έως επτά ετών και έδειξε έδειξε ότι η επίπτωση είναι πιο αισθητή για τα τρίχρονα παιδιά, τα οποία έχουν χειρότερα αποτελέσματα στα τεστ γλώσσας και μαθηματικών σε σχέση με τα συνομήλικά τους που κοιμούνται πιο πολύ και σε πιο τακτικές ώρες.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ