Στους άλλους είναι το καλύτερο παιδί, συνεννοείται άψογα, δεν διαμαρτύρεται και δεν γκρινιάζει. Γιατί το νήπιο συμπεριφέρεται τόσο διαφορετικά στους ξένους σε σχέση με το πώς αντιδρά όταν εσείς του ζητάτε κάτι;

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η παραπάνω συμπεριφορά αποτελεί καλό σημάδι για τη σχέση σας, διότι δείχνει ότι έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό μαζί σας. Όσο πιο άνετα νιώθει το νήπιο με τους γονείς ή με το άτομο που το φροντίζει τόσο πιο άνετα συμπεριφέρεται.

Αυτό βέβαια, μπορεί να μεταφράζεται σαν μια μικρή ταλαιπωρία για εσάς, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δείχνει ότι ξέρει ότι θα βρίσκεστε εκεί για εκείνο, ό,τι κι αν κάνει.

Είναι συχνό φαινόμενο δε μετά από μια ημέρα στον παιδικό σταθμό ή με κάποιο ξένο άτομο που το προσέχει, να αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο να ξεσπάσει όταν επιστρέφει σπίτι γιατί όλες τις προηγούμενες ώρες καταβάλλει προσπάθεια να συμπεριφέρεται σωστά.

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πως η αρνητική συμπεριφορά και τα ξεσπάσματα είναι πολύ έντονα είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε και κάποιον ειδικό.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ