Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ του καλοκαιριού, μαζί με το καπέλο και το αντηλιακό. Από ποια ηλικία και μετά μπορεί το μικρό σας να φορέσει γυαλιά ηλίου; Και πώς θα επιλέξετε τα κατάλληλα για εκείνο;

Θεωρητικά από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά. Επειδή, όμως, μεταξύ ενός και 2 ετών δεν θα τα δεχτεί εύκολα, η κατάλληλη ηλικία να τα φορέσει είναι όταν εκείνο αρχίσει να τα κρατάει στα μάτια του. Συνήθως αυτή η ηλικία είναι κάπου ανάμεσα στα 2-3 έτη. 

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε γυαλιά ηλίου καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο, καθώς πριν τα 2 έτη πολλοί γιατροί δεν επιτρέπουν τη χρήση γυαλιών ηλίου επειδή η όραση δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς.

Τα γυαλιά ηλίου των παιδιών θα πρέπει να προστατεύουν 100% και από τους δύο τύπους υπεριώδους ακτινοβολίας UVA και UVB.

Προσέξτε ώστε τα γυαλιά να εφαρμόζουν σωστά και κυρίως να μην είναι πολύ σφιχτά. Το σωστό είναι να εφαρμόζουν άνετα στη μύτη και πίσω από τα αυτιά και να υπάρχει καλή κάλυψη της περιοχής γύρω από το μάτι.

Προτιμήστε ένα ελαφρύ και μαλακό σκελετό, για παράδειγμα από καουτσούκ για να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς ή σπάσιμο των γυαλιών.

Επιλέξτε έναν χρωματιστό σκελετό με σχέδια ώστε να είναι ελκυστικός στα μάτια του νηπίου.

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ