Το ακτινίδιο είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα, καθώς αν και είναι απίστευτα υγιεινό και ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, «χάνει» πόντους από τη γεύση του και την εμφάνισή του.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, περιέχει μάλιστα διπλάσια ποσότητα από το πορτοκάλι, σε βιταμίνη Α, σε βιταμίνη Ε, που είναι απαραίτητη για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, καθώς και σε βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η οποία συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης είναι καλή πηγή φυλλικού οξέως, το οποίο παρεμποδίζει τις γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα.

Μάλιστα, τα σπόρια του είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, πολύ σημαντικά για την καλή υγεία της καρδιάς.

Ωστόσο, το ακτινίδιο δεν είναι το ίδιο ωφέλιμο για όλες τις ηλικίες, καθώς η κατανάλωσή του από μωρά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Από ποια ηλικία, λοιπόν, πρέπει ένα μωρό να τρώει ακτινίδιο είτε μέσα στη φρουτόκρεμά του είτε στο γιαούρτι;

Οι παιδίατροι συνιστούν να δίνεται το ακτινίδιο στα μωρά εφόσον γίνουν ενός έτους, λόγω των υψηλών οξέων που διαθέτει και των μαύρων σπόρων που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο λαιμό και στο στομάχι.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ