Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι μπορεί για να εξυπηρετήσει τις «περίεργες απαιτήσεις» των δανειστών, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ιρλανδικό ραδιοσταθμό RTE. Υπογράμμισε ακόμη την αποφασιστικότητα της χώρας μας για την παραμονή στην ευρωζώνη.

Ισορροπημένες χαρακτήρισε τις προτάσεις που κατέθεσε την Πέμπτη στους θεσμούς η Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με αιτήματα των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που δεν μπορεί να αποδεχθεί. «Οι Έλληνες έχουν υπερβεί εαυτόν για να εξυπηρετήσουν περίεργες απαιτήσεις των πιστωτών», είπε.

Στη βάση αυτή χαρακτήρισε «παράλογο» το αίτημα για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις. «Οι Έλληνες είναι οι πρωταθλητές της λιτότητας», ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν θα δεχθεί καμία λύση για το χρέος που θα θεωρεί μη βιώσιμη, ενώ υπογράμμισε  πως είναι «απόλυτη» η δέσμευση της Ελλάδας για παραμονή στην ευρωζώνη.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ