Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, αναφέρεται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που αναμένει χαλάρωση των συνθηκών στα capital controls, για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά.

Ο ΣΕΒ επισημαίνει, στο οικονομικό του δελτίο, πως αν υπάρξει σήμερα συμφωνία στο Eurogroup για το δάνειο – γέφυρα των 7 δισ. ευρώ, ο ELA αναμένεται να ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες.

«Αν και αναμένεται η σταδιακή χαλάρωση των συνθηκών ρευστότητας τις επόμενες ημέρες  σε αρμονία με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και την πρόοδο στην επίτευξη της χρηματοδοτικής συμφωνίας, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη οξυμμένα προβλήματα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων», αναφέρει μεταξύ άλλων το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ.

Και επίσης ζητάει την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών με την εκχώρηση στις τράπεζες αποφασιστικών αρμοδιοτήτων, για να μπορέσει να αποκατασταθεί νωρίτερα η  ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ