Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν επισήμως τη Δευτέρα, κατόπιν της επίλυσης ορισμένων λογιστικών ζητημάτων.

REUTERS

Παράλληλα, η ίδια πηγή ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε προσπάθησε να κρατήσει τους δανειστές μακριά από τα κυβερνητικά υπουργεία. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το γενικό λογιστήριο του κράτους» τονίζει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, προσθέτει το Reuters, o Aλέξης Τσίπρας προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του, μετά την έντονη αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters, o κ. Τσίπρας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα, έχει καταστήσει σαφές ότι προτεραιότητά του, προτού κληθεί να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, είναι η διασφάλιση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν την Παρασκευή. Ωστόσο, οργανωτικά θέματα ανέβαλαν την έναρξη των συζητήσεων, η οποία μετατέθηκε για την Δευτέρα, 27 Ιουλίου.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ