Οι επενδυτές ελληνικών ομολόγων αντέδρασαν θετικά στην προοπτική μίας συμφωνίας με τους πιστωτές, η οποία θα μπορούσε να ελαφρύνει επί δεκαετίες τα δάνεια που έχει πάρει η χώρα από την Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκαν χθες, ωθώντας την απόδοση των 10ετών τίτλων στο 7,34%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο έτους έως τώρα και ενισχύοντας το σταθερό ράλι τους τους δύο τελευταίους μήνες.

Η απόδοση των ομολόγων λήξης του 2019, τα οποία είχαν φθάσει σχεδόν στο 20% κατά τη διάρκεια των περυσινών διαπραγματεύσεων, έχει επανέλθει στο 7,6%.

Οι τιμές των ελληνικών μετοχών αυξήθηκαν, ενώ  το Χρηματιστήριο της Αθήνας κατέγραψε κέρδη 1,4%, που είναι τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη.

Τράπεζες, όπως η Morgan Stanley και η UBS, εξέδωσαν συστάσεις αγοράς για τις μετοχές ελληνικών τραπεζών, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι μία συμφωνία με τους δημόσιους πιστωτές θα δώσει στην Ελλάδα πρόσβαση σε νέες γραμμές πιστώσεων, αναφέρει το δημοσίευμα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ