Διαβεβαιώσεις για την κάλυψη μισθών και συντάξεων στο τέλος Ιουνίου παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ για την πληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι «είναι και θέμα πολιτικής απόφασης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δ. Μάρδας ανέφερε ότι «επιδιώκουμε να έχουμε εκείνη την άνεση το κράτος ώστε να έχουν άνεση εκείνοι που κάνουν τη διαπραγμάτευση». Εκτίμησε ότι «πάμε για συμφωνία».

Πρόσθεσε πως «αν δεν ήθελαν οι εταίροι συμφωνία θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Όλα δείχνουν ότι έχουν και οι εταίροι την πρόθεση να πάμε σε συμφωνία».

Ερωτηθείς για την κάλυψη μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα ανέφερε ότι «εμείς με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας επιδιώκουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και σύμφωνα με αυτά καλύπτονται μισθοί και συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις που έχει το κράτος».

Για την πληρωμή του ΔΝΤ είπε πως «ο Πρωθυπουργός έχει συνδέσει την πληρωμή του ΔΝΤ με το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πριν λίγες ημέρες πληρώσαμε 300 εκατ. στην ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, ως εκ τούτου δεν είναι θέμα ρευστότητας. Είναι και θέμα πολιτικής απόφασης».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ