Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εισέρχονται πλέον σε άλλο επίπεδο, δηλώνει ο ειδικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης Δημήτρης Κοντοφάκας.

Προαναγγέλλει μάλιστα ότι θα ακολουθήσει σειρά επενδύσεων σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ.Κοντοφάκας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μετά από ενάμιση χρόνο εντατικής και αποτελεσματικής προσπάθειας της κυβέρνησης , δρομολογούνται συγκεκριμένες επενδύσεις και γρήγορα η αλλαγή που έχει επέλθει θα αποτυπωθεί στην πραγματική ζωή της οικονομίας».
«Προτεραιότητα», τονίζει, «έχει ο τομέας των υποδομών στις μεταφορές, αλλά απ΄ ότι φαίνεται θα έχουμε σοβαρές επενδύσεις και στον τομέα των νέων τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα της κινητής τηλεφωνίας και της πληροφορικής.

Ήδη, υπογράφηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική εταιρεία Forthnet και την ZTE, που αφορά στα ευρυζωνικά δίκτυα τελευταίας γενιάς».

Διευκρίνισε τέλος ότι οι συμφωνίες που επετεύχθησαν «συνοδεύονται από μνημόνια συνεργασίας και κυρίως από αμοιβαία δέσμευση για συγκεκριμένα βήματα μέσα από συγκεκριμένες ομάδες εργασίας».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ