Τους κινδύνους από έναν εκτροχιασμό της ελληνικής και ιταλικής οικονομίας περιλαμβάνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί ένα ρίσκο για την αμερικάνικη οικονομία, του οποίου ο αντίκτυπος έως σήμερα είναι μικρός, αλλά αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, ενδέχεται να πλήξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και να υπονομεύσει και την αμερικάνικη ανάκαμψη.

Αλλά και στην έκθεση για την ιταλική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε αναφορές στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, εάν οι αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν αντιμετωπισθούν μέσω μιας ισχυρής πολιτικής αντίδρασης, θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίπτωση στην Ιταλία μέσω της μειώσεως της εμπιστοσύνης, των επενδυτών.

Το ΔΝΤ αποσαφηνίζει πως οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι, ωστόσο επειδή είναι αλληλένδετοι, στην περίπτωση που εμφανισθούν, οι περιφερειακές και οι παγκόσμιες επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ