Το ποσό της επόμενης δόσης που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι προφανώς μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, σχεδόν διπλάσιο, αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται πληροφορίες από πρόσωπο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Αντί των προγραμματισμένων 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούν να εκταμιεύσουν άμεσα ένα ποσό της τάξεως των 9 με 11 δισεκατομμυρίων, ώστε η Αθήνα να χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. Επιπλέον το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να εξοφλήσει υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επιχειρήσεις, τόνιζαν διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την άποψη των Ευρωπαίων, η έγκριση μιας μεγαλύτερης δόσης θα είχε ακόμα ένα πλεονέκτημα: Δε θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να ξαναρχίσουν να ασχολούνται με την έγκριση της επόμενης δόσης, και θα μπορούσε να συμφωνηθεί ακόμη και η μετάθεση της επόμενης αξιολόγησης, σημείωναν χαρακτηριστικά κύκλοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ