«Ευαίσθητη πολιτικά περιοχή» χαρακτηρίζει το κεφάλαιο των εργασιακών που ανοίγει στην επόμενη αξιολόγηση, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Εκτιμά επίσης ότι το κόστος της περιόδου που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης, ανέρχεται στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική και στον  ΣΚΑΙ ο επικεφαλής του ESM αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και η Αθήνα θα πρέπει να πορευθεί με σκοπό την υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.

Προτρέπει την Ελλάδα να δει το παράδειγμα άλλων χωρών όπως της Γερμανίας, που μετά τις μεταρρυθμίσεις έχει υποχωρήσει στη χώρα το ποσοστό ανεργίας.
Χαρακτηρίζει παράλληλα τον καθορισμό των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια ως τον «θεμέλιο λίθο» της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους εταίρους τον περασμένο Ιούλιο.

Αναφερόμενος στην υποδόση των 2,8 δισ ευρώ της πρώτης αξιολόγησης σημείωσε ότι «προχωράμε στα επόμενα προαπαιτούμενα και ελπίζουμε ότι τα χρήματα μπορούν να εκταμιευτούν τέλος Σεπτεμβρίου, αυτό είναι το σχέδιο».

Σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ έως το τέλος του έτους θα έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη παρέμβαση στο θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ αναφερόμενος τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις σχολίασε χαρακτηριστικά ότι δεν τις υποστηρίζουν όλοι.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ