Σε 4 δόσεις αναμένεται όπως όλα δείχνουν να γίνει η καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων το 2016, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως σημείωσε ο κ.Αλεξιάδης, «υπάρχει αγωνία να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, και να γίνει εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ελπίζουμε χωρίς προβλήματα γιατί δεν έχουμε και την καλύτερη μηχανοργάνωση».

Διευκρίνισε μιλώντας στον σταθμό Real ότι στόχος είναι η καταβολή του φόρου να γίνει σε δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, «αν προλάβουμε και από τον Σεπτέμβριο, μακάρι και από τον Αύγουστο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν οι δόσεις θα είναι τέσσερις, είπε ότι «βλέποντας τα πράγματα με ρεαλισμό» αυτό είναι «το πιο πιθανό» σενάριο. Σε αυτήν την περίπτωση, η καταβολή των σχετικών δόσεων του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Αλεξιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας παράτασης, υπογραμμίζοντας ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η 15ή Ιουλίου.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ