Διάκριση στα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον πήρε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς «The Expandability of aRobust Certified EMS-the Case of Piraeus Bank» διακρίθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία της σε εθνικό επίπεδο στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» στην κατηγορία «Management».

Η εν λόγω συμμετοχή αφορά το πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζει η τράπεζα και, που, στη συνέχεια, θα διαγωνισθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διάκριση έλαβε και το πρόγραμμα LIFE-Stymfalia στην υποκατηγορία «Business&Biodiversity».

Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε δύο χρόνια σε όσες επιχειρήσεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος έχει ως στόχο να παρακινήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. Στην Ελλάδα, τα βραβεία συντονίζονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (ΠΑΣΕΠΠΕ). Η τελετή απονομής θα γίνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της, έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) σε όλα της τα καταστήματα και τα κτίρια διοίκησης. Από το 2011, το ΣΠΔ της τράπεζας είναι πιστοποιημένο, σύμφωνα με τον Κανονισμό Eco-Management and Audit Scheme(EMAS) και το πρότυπο ISO 14001:2004. Πλέον, με περισσότερες από 800 κτιριακές υποδομές και περισσότερους από 1.000 άμεσα εμπλεκόμενους εργαζόμενους στο ΣΠΔ, η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ευρώπη που διαθέτει μία τόσο αυστηρή περιβαλλοντική πιστοποίηση.

loading...
loading...
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.