Για άρση των capital controls «εντός των επόμενων μηνών» εφόσον συντρέξουν τρεις σημαντικοί όροι με πρώτον την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έκανε λόγο από το Βερολίνο η Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην Deutsche Welle στο περιθώριο Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου το οποίο διοργανώνει ο Economist.

«Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Πρώτα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος. Αμέσως μετά θα αρθούν, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες», επεσήμανε η κ. Κατσέλη.
Η κ. Κατσέλη σημείωσε, επίσης, πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη και διαβεβαίωσε για την «πολύ ισχυρή κεφαλαιακή» επάρκεια των συστημικών τραπεζών της Ελλάδας.
SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ