Επαναφέρει το σχέδιό του για την επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου στα καύσιμα ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, προκειμένου -όπως υποστηρίζει- «να αντιμετωπιστεί το κόστος της προσφυγικής κρίσης». Η είδηση, βέβαια, δεν είναι το σχέδιο αυτό καθεαυτό, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το εμφανίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Η είδηση βρίσκεται στο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να «χαιρετίζει», αυτή τη φορά, τις φαεινές ιδέες του κ. Σόϊμπλε, όπως γράφει το -συνήθως- έγκυρο περιοδικό «Der Spiegel».

SPIEGEL

Η γερμανική έκδοση υποστηρίζει ότι «με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να ασφαλιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα», ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο Σόϊμπλε επικροτεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Ένας φόρος στη βενζίνη, σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορούσε να είναι μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται σήμερα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», δήλωσε ο κ. Ντομπρόφσκις και συνέχισε: «Συμφωνώ με τον υπουργό Σόιμπλε, ότι χρειαζόμαστε καινοτόμες ευρωπαϊκές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων».

Όπως αναφέρει το «Der Spiegel», ο λόγος για τον οποίο δεν προωθήθηκε μέχρι σήμερα το σχέδιο Σόϊμπλε, για την επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου στα καύσιμα, ήταν οι αντιδράσεις που εξακολουθούν να προβάλουν οι γερμανικές βιομηχανίες ορυκτέλαιων…

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ