Μικρή άνοδο κατέγραψαν σήμερα, Παρασκευή, οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 περίπου ετών, χάρη στην ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών, αν και η υπερβάλλουσα προσφορά και οι απαισιόδοξες προοπτικές για τη ζήτηση περιόριζαν τα κέρδη.

Το Πεκίνο απενεργοποίησε το μηχανισμό αυτόματης διακοπής συναλλαγών που θεωρήθηκε ότι επέτεινε την πτώση των χρηματιστηριακών αγορών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν χθες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών αφού η Κίνα, η μεγαλύτερη ενεργοβόρος χώρα του κόσμου, επέτρεψε τη διολίσθηση του γιουάν, προκαλώντας αναταράξεις στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Το Πεκίνο στη συνέχεια ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών καθώς οι σημαντικές απώλειες ενεργοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης διακοπής συναλλαγών για δεύτερη φορά από τότε που τέθηκε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα.

Στις 10:59 ώρα Ελλάδας, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κατέγραφε άνοδο 58 σεντς στα 34,32 δολάρια το βαρέλι, κοντά στο χαμηλό των 34,18 δολαρίων που σημείωσε τον Ιούλιο του 2004. Το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 46 σεντς στα 33,73 δολάρια το βαρέλι.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ