Προ των πυλών βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η αδειοδότηση 46 υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα ενώ ισχυρό προβλέπεται το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για την δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου και στην Αττική με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου.

«Δρομολογείται άμεσα η δημιουργία ενός νέου δικτύου υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο προβλέπεται μέσα στα δύο επόμενα χρόνια να καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

Όπως τόνισε, το νέο εκτεταμένο δίκτυο υδατοδρομίων, προσδίδει υπεραξία στα λιμάνια, ενισχύει το τουριστικό προϊόν και αναβαθμίζει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση τόσο των μικρών και απομακρυσμένων νησιών όσο και των σημαντικών τουριστικών προορισμών.

Για την ώρα οι μνηστήρες των υδατοδρομίων είναι δύο. Η Ελληνικά Υδατοδρόμια που έχει αναλάβει την αδειοδότηση 30 υδατοδρομίων και η Hellenic Seaplanes κυπριακών και Αμερικανών συμφερόντων.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ