Η βρετανική λίρα υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν 7 χρόνια έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος να κατακρημνίζεται μετά την ανακοίνωση του δημοφιλούς δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ότι ξεκινά εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γύρω στις 14:40 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία της βρετανικής λίρας κυμαινόταν στα 1,4058 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2009.

Η ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος κατόπιν άρχισε να ενισχύεται κι ανήλθε σε 1,4127 δολάρια γύρω στις 17:10 ώρα Ελλάδας από 1,4392 δολάρια τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

«Μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και του δημάρχου του Λονδίνου (που προέρχεται επίσης από το Συντηρητικό Κόμμα) θα προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στον επενδυτικό κόσμο και για αυτόν ακριβώς το λόγο εγκαταλείπουν τη λίρα αναζητώντας τη σχετική ασφάλεια που προσφέρει στα μάτια τους το δολάριο, τουλάχιστον προς το παρόν» σχολίασε ο Ογκάστιν Ίντεν, οικονομικός αναλυτής της Accendo Markets.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ