Συγκρατημένη άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου προβλέπει η αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία JPMorgan Chase & Co, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Μπορεί η ελληνική αγορά να κινηθεί υψηλότερα από εδώ που είναι; Ναι, επειδή είχε συμπιεσθεί, αλλά τα κέρδη θα είναι ήπια», δήλωσε ο Emmanuel Cau, υπεύθυνος για τη στρατηγική της JP Morgan με έδρα το Λονδίνο.

«Θα μπορούσε να υπάρξει μία βραχυπρόθεσμη στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές, εάν υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε ο Cau.

Σημειώνεται ότι και η αμερικανική  χρηματοπιστωτική εταιρεία Morgan Stanley, είχε συστήσει την περασμένη εβδομάδα αγορές μετοχών ελληνικών τραπεζών, σημειώνοντας ότι οι τιμές τους είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά  περίπου 90%, καθώς συνεχίζεται η μείωση των δαπανών τους και οι καταθέσεις σταδιακά επιστρέφουν.

«Αναμένουμε να δούμε ταχεία βελτίωση των βασικών μεγεθών της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα, επομένως οι αγορές μετοχών είναι ένα ελκυστικό σημείο εισόδου», τόνισαν αναλυτές, μεταξύ των οποίων οι Daniele Antonucci και Robert Tancsa, που εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη αξιολόγηση θα οδηγήσει σε ελάφρυνση του χρέους, σε  άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και σε ανάκαμψη της οικονομίας.

Το Bloomberg αναφέρει επίσης ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκανε το μεγαλύτερο ράλι από τις 93 αγορές που παρακολουθεί μετά τον Φεβρουάριο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ