Την εκτύπωση τριών εφημερίδων, μεταξύ των οποίων και την «Καθημερινή», μπλόκαραν τα μεσάνυχτα μέλη της ΕΣΗΕΑ, τα οποία κατόπιν ενημέρωσης μέσω SMS από την Ένωση Συντακτών, κατέφθασαν σε εκτυπωτήρια του Κορωπίου, ζητώντας την τήρηση της απεργίας.

Όπως αναφέρουν οι typologies.gr η συγκεκριμένη εφημερίδα, συμφερόντων Αλαφούζου του ομίλου ΣΚΑΙ, διαχρονικά επιλέγει το σπάσιμο των απεργιών. Η εφημερίδα σήμερα κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.

KOROPI_1 KOROPI_2

KOROPI_3

Σημειώνεται ότι η απεργία της ΕΣΗΕΑ, τουλάχιστον στην δεύτερη φάση της, δεν κατέστη δυνατόν να καταγράψει καθολικά ποσοστά συμμετοχής σε επίπεδο internet, λόγω των χρόνιων παθογενειών του κλάδου και της ασυνεννοησίας. Επίσης, η Ένωση Συντακτών δεν εγγράφει ως μέλη της δημοσιογράφους, που έχουν την κακή τύχη να ξεκινούν την καριέρα τους από το διαδίκτυο, καθώς το internet δεν «κόβει» αγγελιόσημο, όπως συμβαίνει με τα άλλα μέσα, ενώ οι εκδότες των εφημερίδων δεν επιθυμούν να επιβαρυνθούν περαιτέρω «φορτώνοντας» κόστη τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους. Οι δημοσιογράφοι των portal, από την άλλη, δικαίως διαμαρτύρονται, η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει να τους αποκλείει, παρά τις συχνές εξαγγελίες της για αλλαγή ρότας, και πάει λέγοντας. Ένας φαύλος κύκλος για τον οποίο έχουν χυθεί πολλά KB ηλεκτρονικού μελανιού. 

Πηγή φωτογραφιών: tv-politicalwatcher.blogspot.gr

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ