Δέσμευση της Ελλάδας είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, ωστόσο οι στόχοι των επόμενων ετών βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Πώς θα εξελιχθεί το πόκερ για το ελληνικό χρέος» και αναφέρει πως το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις ώστε οι στόχοι μετά το 2018 να τεθούν σε πιο χαμηλά επίπεδα, καθώς θεωρεί κάτι τέτοιο πιο ρεαλιστικό. Το ΔΝΤ θεωρεί μεγάλης σημασίας τον καθορισμό όσο το δυνατόν χαμηλότερων πλεονασμάτων, καθώς αυτό θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας για το επενδυτικό περιβάλλον που επιθυμεί να «μπει» στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα προσθέτει πως «στο Eurogroup, ωστόσο, υπάρχουν φωνές, που θεωρούν προτιμότερη την ελάφρυνση του χρέους σε δόσεις», για να διατηρούν καλύτερα την πίεσή τους στην Ελλάδα.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει πως δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη του έκτακτου Eurogroup που μπορεί να συγκληθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, αν επιτευχθεί συμφωνία.

Επίσης, η εφημερίδα συμπληρώνει πως η Ελλάδα είναι πιθανό να πάρει μεγαλύτερη δόση από την προβλεπόμενη των 5,4 δις. ευρώ για την πρώτη αξιολόγηση, αν υπάρξει συμφωνία.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ