Καλά κρατεί ο νομικός «πόλεμος» των συστημικών μίντια και των καναλαρχών κατά της διαδικασίας για την -για πρώτη φορά- αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά έλαβε μέχρι σήμερα 60 δικόγραφα κατά των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων και της προκήρυξης του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα:

Από  επτά  συνολικά  τηλεοπτικούς  σταθμούς  (MEGA, ANTENNA, SKAI, EPSILON, ALPHA, STAR  και  ΑRT)  και  από  την   Ένωση  Ιδιοκτητών  Τηλεοπτικών Σταθμών  Εθνικής  Εμβέλειας  (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.)  έχουν  κατατεθεί  μέχρι  σήμερα  τα  εξής  δικόγραφα:

  1. 19 αιτήσεις  αναστολών  κατά  των  Υπουργικών  Αποφάσεων  που  προηγήθηκαν  της  Προκήρυξης  του  διαγωνισμού  (ΣτΕ)
  2. 23 αιτήσεις  ακυρώσεως  κατά  των Υπουργικών  Αποφάσεων  που  προηγήθηκαν  της  Προκήρυξης  του  διαγωνισμού  (ΣτΕ)
  3. 8 δικόγραφα  προσθέτων  λόγων  ακυρώσεως  κατά  των Υπουργικών  Αποφάσεων  που  προηγήθηκαν  της  Προκήρυξης  του  διαγωνισμού
  4. 8 προδικαστικές  προσφυγές  κατά  της  Προκήρυξης  του  διαγωνισμού 
  5. 2 αιτήσεις  ασφαλιστικών  μέτρων  κατά  της  Προκήρυξης  του  διαγωνισμού

Η περιεκτική απάντηση των κυβερνητικών πηγών μπροστά σε αυτόν τον ορυμαγδό από δικόγραφα είναι «ουδέν σχόλιο». Κι όμως: Όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Είναι από τις περιπτώσεις που η συγκεκριμένη απάντηση «λέει» πιο πολλά και από την πιο αιχμηρή ανακοίνωση…


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ