Τη διακοπή της δεύτερης διάσκεψης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε η Ολομέλεια και έτσι η διαδικασία θα συνεχιστεί και σε τρίτη συνεδρίαση, που θα οριστεί από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Νίκο Σακελλαρίου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας που αφορά το έννομο συμφέρον και το παραδεχτό των τηλεοπτικών σταθμών και ούτε προχώρησαν σε ψηφοφορία για τα δυο εν λόγω θέματα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί διακοπή λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα, αφότου όμως οι πυροτεχνουργοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το κτίριο και δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο, συνεχίστηκε η συνεδρίαση. 

Στη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επρόκειτο να κριθεί οριστικά το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Στη συνέχεια  οι 30 δικαστές αναμενόταν να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να κριθεί το Συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των καναλαρχών.

Ενστάσεις φέρεται να διατυπώθηκαν στην διάσκεψη της Τετάρτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής της υπόθεσης Γεώργιος Παπαγεωργίου φέρεται να τάχθηκε υπέρ της απόρριψης των αιτήσεων των καναλιών ως απαράδεκτες.

 


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ