Ακόμα και μέσα στην κρίση υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες και όρεξη για δουλειά.

12187696_1517686418554052_2734296899823222085_n

Ένας από αυτούς είναι και ο κύριος Κώστας Τσιλιπουνιδάκης, ο πατέρας του ρεπόρτερ του Star, Νίκου Τσιλιπουνιδακη που ασχολείται με την παραγωγή φραγκόσυκων και έχει αναπτύξει μια ποικιλία πολύ σπάνια αλλά και ιδιαίτερη.

Στην Μονεμβασιά σε μια μεγάλη έκταση η οικογένεια Τσιλιπουνιδάκη παρά την κρίση πόνταρε επένδυσε και όπως φαίνεται κερδίζει τις εντυπώσεις στο εξωτερικό καθώς απο τα δείγματα που έχουν στείλει σε ξένες εταιρείες εχουν τραβήξει το ενδιαφέρον απο τα φραγκόσυκα.

11037823_1516786141977413_961430612518110102_nΚυρίως απο την αγορά της Ρωσίας που μέχρι πριν λιίγο καιρό αγόραζαν μόνο απο την Ιταλία και την Μάλτα αλλαά οι ποικιλίες τους δεν έχουν το απαραίτητο αγκάθι που ενισχύει τη γεύση ααλλά και τις βιταμίνες αυτού του κακτοειδούς φρούτου.11057467_1494273914228636_6062327850529142707_n
10511093_1513856098937084_6557134390703973979_nΜάλιστα γνωστή γαλακτοκομική εταιρία τον προσέγγισε για συνεργασία θέλοντας να προωθήσει παγωτό με βάση το φρούτο αυτό. Τα φραγκόσυκα έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες και εκτός από γευστικό φρούτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Για παράδειγμα παραμένει σπουδαίο αντιφλεγμονώδες, λειτουργεί κατά της φλεβίτιδας, των πνευμονικών παθήσεων κ.α.
12301516_1534000633589297_3874713420958750479_nΟ πατέρας του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη με κέφι και μεράκι κατάφερε να δημιουργήσει εδώ και τέσσερα χρόνια μια επιχείρηση που τείνει να γίνει άκρως κερδοφόρα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ