Τα κίνητρα του συλληφθέντα για την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο κατά την οποία τραυματίστηκαν 3 άτομα, εξετάζει η βρετανική αστυνομία, η οποία χαρακτήρισε το συμβάν ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η χθεσινό συμβάν έγινε 3 ημέρες μετά την εξουσιοδότηση από το βρετανικό κοινοβούλιο στις ένοπλες δυνάμεις, για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ISIS στη Συρία.

Ο υπεύθυνος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της μητροπολιτικής αστυνομίας Ρίτσαρντ Γουόλτον, που έχει αναλάβει την έρευνα, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του:

«Το αντιμετωπίζουμε ως μια τρομοκρατική ενέργεια», ενώ παράλληλα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι αλλά σε επιφυλακή.

Η επίθεση αυτή έγινε σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα από τις αιματηρές επιθέσεις τρομοκρατών του ISIS στο Παρίσι και 3 ημέρες μετά από το μακελειό στις ΗΠΑ, για το οποίο μελετάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Αν υπάρξει επιβεβαίωση πως η χθεσινοβραδινή επίθεση στο Λονδίνο ήταν τρομοκρατική, θα πρόκειται για μια επίθεση ενός «μοναχικού λύκου». Οι αστυνομικές αρχές εκφράζουν την «αυξανόμενη ανησυχία» τους για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) στο ύψος των μηχανημάτων ακύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό του μετρό του Λέιτονστοουν, κατά την οποία ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά χωρίς να κινδυνεύει ωστόσο η ζωή του, ενώ άλλοι δύο τραυματίσθηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σοβαρότερα τραυματισμένος είναι ένας 56χρονος άνδρας, με τραύματα στο λαιμό, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ