Το 2015 κατεγράφησαν 393 απόπειρες αυτοκτονίας προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα κράτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, αποκάλυψε σήμερα η ΜΚΟ «Ενάντια στις Απελάσεις» (No-Deportations).

Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτονται καθώς η βρετανική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να παρουσιάσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα κράτησης, έπειτα από μια κοινοβουλευτική έρευνα που έφερε στο φως τις συνθήκες, τη χρήση της κράτησης μεταναστών και τη φυλάκιση ευάλωτων ανθρώπων.

«Υπήρξαν 393 απόπειρες αυτοτραυματισμού από κρατούμενους μετανάστες σε εγκαταστάσεις κράτησης κατά τη διάρκεια του 2015», ανέφερε η ΜΚΟ, με τον μεγαλύτερο αριθμό αποπειρών αυτοκτονίας να καταγράφεται στο κέντρο Χάρμοντσγουορθ στην Περιφέρεια του Λονδίνου.

Συνολικά 2.597 άνθρωποι, ανάμεσα τους 11 παιδιά που κρατούνται σε κέντρα, περιλαμβάνονται στον κατάλογο παρακολούθησης για απόπειρες αυτοκτονίας το 2015. Η ΜΚΟ κατέγραψε 353 απόπειρες το 2014 και 2.335 κρατούμενοι βρίσκονταν στον αντίστοιχο κατάλογο παρακολούθησης.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ