Όπως προκύπτει από την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας Rheinische Post του Ντίσελντορφ, στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή λίγοι μόνο εκ των 300 υπαλλήλων και 200 αστυνομικών, τους οποίους δεσμεύτηκε να στείλει το Βερολίνο για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σημερινό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, βρίσκονται επί τόπου μόνο ο πρόεδρος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων Άλμπρεχτ Μπρεμ, ως «ειδικός απεσταλμένος» της γερμανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Έχει «προς υποστήριξή του δύο ή τρεις ανθρώπους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Επιπλέον, έχει αποσταλεί στην Ελλάδα μια ομάδα προεργασίας, αποτελούμενη από τέσσερις συνεργάτες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

Οκτώ ακόμα συνεργάτες της BAMF θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα την δραστηριότητά τους στην Ελλάδα. Εκτός τούτου 30 Γερμανοί αστυνομικοί υποστηρίζουν από σήμερα την επαναπροώθηση προσφύγων και έως το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν 100.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ