Το 2015, πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο, φθάνοντας στις ακτές της Ευρώπης, από τους οποίους υπολογίζεται ότι οι 253.700 ήταν παιδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τη UNICEF, το ποσοστό των παιδιών μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών συνεχίζει να αυξάνεται.

Η UNICEF προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι τα παιδιά που φτάνουν μέσα στον βαρύ χειμώνα στην νοτιοανατολική Ευρώπη είναι σωματικά εξαντλημένα, φοβισμένα, ευάλωτα και συχνά έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια.

Οι πρόσφατες θερμοκρασίες υπό του μηδενός, αλλά και οι συχνές χιονοπτώσεις επιδεινώνουν την ήδη κακή φυσική κατάσταση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν επαρκή ρουχισμό, ή την πρόσβαση σε διατροφή, κατάλληλη για την ηλικία τους.

Τον περασμένο μήνα, η UNICEF διένειμε χειμωνιάτικο εξοπλισμό (ρούχα, κουβέρτες, βρεφικούς μεταφορείς κ.τ.λ.) σε χιλιάδες παιδιά προδφύγων. Συγκεκριμένα, στην Κροατία, 6.000 παιδιά έλαβαν χειμωνιάτικο εξοπλισμό, ένας παρόμοιος αριθμός παιδιών, εφοδιάστηκαν και στην ΠΓΔΜ, ενώ στη Σερβία, περίπου 8.000 παιδιά έλαβαν χειμωνιάτικα είδη πρώτης ανάγκης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ