Αισιόδοξος ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει το τρίτο πρόγραμμα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα δεν ήταν δύσκολο αλλά ανάλογο της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα.

Ο Μάρτιν Γέγκερ προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα, ο Γερμανός εκπρόσωπος στον ESM θα δώσει την έγκρισή του για την εκταμίευση της δανειακής δόσης.

«Δεν ξέρω ποιος λέει ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν βίαιο. Η γερμανική κυβέρνηση δεν το είπε ποτέ – και δεν ήταν. Ήταν ανάλογο με τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας. Και μια άλλη λύση δεν ήταν τότε και ούτε είναι σήμερα δυστυχώς δυνατή», δήλωσε ο κ. Γέγκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει: «Και μια που το αναφέρετε, με κάθε μετριοπάθεια μπορούμε να επισημάνουμε ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες σε πρόγραμμα και μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσαν στο μεταξύ τα δικά τους προγράμματα επιτυχώς».

Η Ελλάδα προσπαθεί αυτή την στιγμή με ζήλο να εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα και ελπίζουμε -και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για αυτό- ότι θα το εφαρμόσει, κατέληξε ο Γέγκερ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ