Στα όριά τους βρίσκονται οι δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχτεί πρόσφυγες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως ανέφερε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει, «οι δυνατότητες της Ευρώπης να υποδεχθεί νέα κύματα προσφύγων, χωρίς να ξεχνάμε τους παράτυπους μετανάστες, πλησιάζουν τα όριά τους».

«Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και πραγματιστές», εξήγησε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας.

Το πρόβλημα, δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες που έρχονται από εμπόλεμες χώρες, όπως η Συρία (…) Μιλάμε για 60 ως 70 εκατ. εκτοπισμένους ανθρώπους στον κόσμο, ένα φαινόμενο που συμβαίνει κι εδώ στην Ασία».

«Μόνο μια προσπάθεια σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι σε θέση να φέρει αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Τουσκ και κάλεσε τα μέλη της G20 -περιλαμβανομένης της Κίνας, δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο- να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ