Ανοδικές τάσεις εμφανίζει η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου και του ευρώ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τη νίκη του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια ώρα που και το Χρηματιστήριο της χώρας εμφανίζει άνοδο μεγαλύτερη του 5%.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας, η τουρκική λίρα σημείωνε άνοδο μεγαλύτερη του 4% και η ισοτιμία της έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν σε 2,78 και έναντι του ευρώ σε 3,06.

«Οι εκλογές αυτές θα τερματίσουν την μεταβατική περίοδο που επικρατούσε στην Τουρκία και θα επιτρέψουν μια ενίσχυση της οικονομίας της χώρας», δήλωσε η αναλύτρια Βαλέρια Μπέντνικ της εταιρείας FXstreet.

«Η τουρκική λίρα μπορεί πλέον να γνωρίσει μια περίοδο μεγάλης ανόδου και η ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να επιστρέψει από τις 3 λίρες στις 2 έναντι του δολαρίου», πρόσθεσε.

Η τουρκική λίρα είχε χάσει περισσότερο από 20% έναντι του αμερικανικού νομίσματος όπως και έναντι του ευρωπαϊκού από την αρχή της χρονιάς καθώς η τουρκική οικονομία βρισκόταν αντιμέτωπη με τις συνέπειες μιας επιβράδυνσης της ανάπτυξης, ενός ισχυρού πληθωρισμού και ενός υψηλού επιπέδου δημόσιων ελλειμμάτων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ