Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία, την οποία ανακατέλαβε ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας.

«Για να απαντήσω εν συντομία, ναι, θεωρούμε ότι είναι καλό (…) το ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν ελέγχει πλέον» την Παλμύρα, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, χωρίς πάντως να συγχαρεί τον συριακό στρατό για την επιτυχία του.

Ο Κίρμπι σημείωσε ακόμη ότι είναι πρόωρο να γίνει κάποια κρίση για την επίπτωση που θα έχει η απελευθέρωση της πόλης στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

«Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε το βαθμό κατά τον οποίο η επιχείρηση στην Παλμύρα πρόκειται να επηρεάσει (τις ειρηνευτικές συνομιλίες) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κίρμπι.

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε κάθε ενδεχόμενο το καθεστώς υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ να «συνεχίσει να τυραννάει τον συριακό λαό», υπενθύμισε ακόμη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ