Τα κρατίδια και οι δήμοι της Γερμανίας που αναμένεται να υποδεχτούν 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες μέσα στο χρόνο, ζητούν περισσότερα χρήματα καθώς εκτιμούν ότι οι πόροι που τους έχει υποσχεθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επαρκούν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς επεσήμανε ότι τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμευθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει στα κρατίδια δεν επαρκούν ενώ ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ έκανε λόγο για μια προσφορά, το ύψος της οποίας είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Ο Βάλτερ- Μπόργιανς δήλωσε σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Μπορεί κανείς απλώς να κάνει τον πολλαπλασιασμό και βγαίνουν 10 δισεκ. ευρώ», υποστηρίζοντας ότι το κόστος του καθενός μετανάστη ξεχωριστά υπολογίζεται στα 12.500 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Βάιλ δήλωσε στην εφημερίδα Nordwest Zeitung ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η κατάσταση οξύνθηκε πολύ. Ωστόσο εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στις 24 Σεπτεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τα κρατίδια με θέμα τη μεταναστευτική κρίση.

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς εμφανίστηκε ανοικτή στην πρόταση του πρωθυπουργού της Θουριγγίας Μπόντο Ραμέλοβ, ο οποίος πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από τον φόρο αλληλεγγύης για να καλύψουν μακροπρόθεσμα τα κόστη των κρατιδίων για τους μετανάστες.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ