Στις επτά εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της εκστρατείας υπέρ του Brexit έναντι του Bremain στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Times, ενώ θέση μάχης υπέρ της αποχώρησης πήρε η εφημερίδα Sun, η μεγαλύτερη σε πωλήσεις στη Βρετανία.

Το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 46%, ενώ το 39% των ψηφοφόρων θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει σε αυτήν, συνοψίζει η εφημερίδα The Times, υπενθυμίζοντας ότι πριν από μια εβδομάδα, είχε προβάδισμα κατά 1% η εκστρατεία υπέρ την παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Τελευταία δημοσκόπηση, της εταιρείας ORB για την εφημερίδα Daily Telegraph, κατέγραψε προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας υπέρ του λεγόμενου Brexit έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (49%-48% αντίστοιχα).

Εννέα ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, η εφημερίδα The Sun, του Αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, τάχθηκε υπέρ του Brexit προειδοποιώντας από το πρωτοσέλιδο της τους αναγνώστες ότι «Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποχωρήσουμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών».

Πηγή: ert.gr

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ