Σταθεροποίηση, όσο ο χρόνος κυλά αντίστροφα, φτάνοντας στην ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, παρουσιάζει το προβάδισμα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορεί το σκάνδαλο των «Panama Papers» να κλονίζει τον βασικό υποστηρικτή της εκστρατείας του «ναι», δηλαδή τον πρωθυπουργό Ντέβιντ Κάμερον, όμως η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του ηγέτη του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, φαίνεται πως «έγειρε την πλάστιγγα» υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ORB, η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 53%, γεγονός που δείχνει ότι το στρατόπεδο του «ναι» αρχίζει να κερδίζει ψηφοφόρους.

Το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμεί την έξοδο από την ΕΕ μειώθηκε κατά 3 μονάδες, στο 41%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ORB που δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου.

Ο Λίντον Κρόσμπι, που ηγείται της καμπάνιας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον υπέρ του «ναι», θεωρεί, σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα Telegraph, ότι, αν και οι αντιτιθέμενοι στην παραμονή της χώρας στην Ένωση ψηφοφόροι είναι περισσότερο πρόθυμοι να μετακινηθούν μέχρι τις κάλπες, η δημοσκόπηση δείχνει ότι υπάρχει αύξηση των ψηφοφόρων που τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρωπαϊκό μπλοκ στο οποίο η Βρετανία εντάχθηκε στο 1973.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ